Opstarten van aangepast onderwijs op de school van Debre Work

In Debre Work wordt momenteel een nieuwe school gebouwd. Men wil één klaslokaal gebruiken voor kinderen met een handicap. Dit lokaal moet enigszins aangepast worden en er is aangepast meubilair en aangepast lesmateriaal nodig. De regionale overheid stelt een speciaal getrainde leerkracht aan voor deze klas.

Partner Frances G. Cosco Foundation
Locatie Debre Work, in Amhara regio
Kosten Het kost ongeveer € 21.355. Dit is een eenmalig project, na de aanpassingen kan de school binnen het eigen budget de aangepaste klas beko
Periode De aanpassingen worden direct uitgevoerd opdt in het schooljaar 2019/2020 het aangepast onderwijs van start kan gaan.
Status In uitvoering

Actueel

Afbeelding: 2019-10/img-7929.jpg

School in Debre Werk School feestelijk geopend

21 oktober 2019
Het schooljaar in Ethiopië is begonnen en een aantal scholen die in of vlak voor de vakantie gereed zijn gekomen zijn op de eerste schooljaar geopend.
Debre Werk is een klein dorpje, maar is wel heel bekend in Ethiopië. Debre Werk is de tweede bedevaartsplaats van Ethiopië. De legende gaat toen Jozef en Maria met het kindje Jezus uit Israël moesten vluchten (door de dreiging van koning Herodes) dat de ezel in Egypte niet stopte, maar doorliep tot aan Ethiopië. Pas in Debre Werk hield de ezel halt. Het is dan ook niet vreemd dat de hoogste geestelijke van Debre Werk de openingshandeling deed.