Ithiel ziekenhuis in Addis Abeba, dr. Mulu Muleta.

Dr Mulu is gestart met het opereren van zwakke en arme vrouwen die naar het ziekenhuis komen met verzakkingen en ernstige gynaecologische gebreken. Ze is 1 van de beste doctoren in het land die dit kunnen doen en daarom heeft ze de volledige steun van ISEE.

Vrouwen die te maken krijgen met een stuitbevalling beschadigen vaak hun blaas. Zij kunnen daardoor hun urine niet meer ophouden. Ze stinken de hele dag en worden uitgestoten uit de maatschappij.

Een simpele operatie kan deze kwaal verhelpen. In het Ithiel ziekenhuis in Akaki (een buitenwijk van Addis Abeba) worden deze vrouwen geopereerd. Na de operatie kunnen de vrouwen weer normaal functioneren en gaan weer terug naar huis.

Een operatie kost geld en niet iedereen kan dat betalen, vooral de allerarmsten kunnen de eigen bijdrage niet bij elkaar krijgen. Het resultaat is dat vrouwen zich niet laten opereren en noodgedwongen thuis blijven.

Soms wordt er jarenlang gespaard om de reis naar het ziekenhuis te kunnen betalen.

Het ziekenhuis heeft zich garant gesteld dat zij minimaal 20 arme vrouwen gratis opereert. De stichting stelt zich garant voor een tweede twintigtal.

partner Mulu Muleta
locatie Akaki
kosten € 19.350
periode 2022/2023
status lopend project