Bouw van een school in Wariho

In het dorpje Wariho en in de omgeving daarvan is geen school. De kinderen vanaf 10 jaar uit het dorpje en uit de omgeving lopen 2 uur naar de school die het dichtstbij is. De jongste kinderen gaan daarom niet naar school. Er is dus grote behoefte om in de buurt van het dorp een school te bouwen voor deze kinderen, zodat hier t/m groep 4 les gegeven kan worden.

Er zijn nu 176 kinderen die straks wel naar school zouden kunnen gaan. Deze kinderen krijgen daarmee meer kansen om zich te ontwikkelen dan wanneer ze voor het eerst naar school gaan als ze 10 jaar zijn. 

ISEE wil daarom de bouw van de school graag ondersteunen. De stichting betaalt 74% van de kosten, de rest van de kosten wordt door de mensen van het dorp en uit de omgeving opgebracht.
 

Partner Fish For All, in samenwerking met Frances G. Cosco Foundation
Locatie Wariho
Kosten € 129.382,-
Periode 2018-2021
Status Lopend project

Actueel

Afbeelding: 2019-08/dsc06170.jpg

Een hek rond de school van Wariho

26 augustus 2019

Om te beginnen, het terrein van de school in Wariho wordt omheind

Vorig jaar waren we op bezoek in Wariho. Na een lange avontuurlijke wandeling buiten de gebaande paden kwamen we op de plek waar de school in Wariho gaat verrijzen.

Dat is een grasvlakte, zonder enig herkenningspunt, zonder muurtje, hekje, paaltje of boompje wat aangeeft waar de school precies gaat komen.
Ieder project begint met het uitzetten van plaatjes, ook in Ethiopië

Welnu, de ouders zijn bij elkaar gekomen om een hek rond het schoolterrein te plaatsen.

Foto’s van de omheining zullen spoedig volgen.