Het leven leiden waarvan je nooit gedroomd hebt

Bizuayehu Tegafaw is een 33-jarige vrouw in Debre Sina. Bizuayehu woont samen met haar negenjarige dochter. Haar man en vader van haar dochter liet hen twee jaar geleden in de steek. Het gezin was helemaal afhankelijk van zijn verdiensten en zo kwamen Bizuayehu en haar dochter in financiële problemen. Ze ging uit werken, maar kon zichzelf en haar dochter nauwelijks onderhouden.

Het afgelopen jaar werd ze opgenomen in een zelfhelp-groep van allemaal vrouwen en volgde diverse trainingen. Daarna kreeg ze van de groep een lening van 2000 birr om een groentenstalletje op de markt op te zetten. Aanvankelijk gebruikte ze de winst om de lening terug te betalen en ook een beetje voor haar huishouden. Langzamerhand begon haar winst te groeien, ze opende een bankrekening en nu spaart ze 500 birr per maand.
“Mijn dochter en ik hebben nu een veel beter leven dan ooit tevoren. Voortaan beslis ik zelf hoe ik het geld uitgeef. Mijn dochter gaat naar school, zoals alle andere kinderen. Ik spaar nu geld bij de zelfhelp-groep en bij de bank. Mijn bedrijfje groeit. Ik leid nu het leven waarvan ik nooit heb gedroomd .”