Strawberries for Kids

Simone Schilder volgt de studie bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar is ze begonnen met het honours programma van de opleiding en Strawberries for Kids is één van de projecten die ze voor het programma doet.

Voor dit project brengt ze aardbeienplanten in Ethiopië en geeft ze ter plekke training over het kweken.

Simone Schilder volgt de studie bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Dit jaar is ze begonnen met het honours programma van de opleiding en Strawberries for Kids is één van de projecten die ze voor het programma doet. Geïnspireerd door haar moeder die al jaren bestuurslid is van de stichting heeft ze het plan opgevat om de ervaring die ze heeft opgedaan door zeven jaar vakantiewerk in de aardbeienplantjes over te brengen naar Ethiopië.

Begin februari, tijdens de verkiezing van Project of the Year moest Simone in twee minuten haar project pitchen. Dat ging haar goed af, want ze ging aan de haal met de hoofdprijs van € 500!

In het noorden van Ethiopië, rond Bahir Dar, helpt de stichting met de bouw van een aantal scholen. De scholen staan in gebieden waar veel boeren wonen, bij een school hoort dan ook een flinke schooltuin, want zo leert de jeugd iets van moderne landbouw.

Simone heeft de scholen bezocht en kwam daar niet met lege handen, maar met 400 aardbeienplanten! Ze heeft in twee dagen leraren en leerlingen getraind hoe aardbeien gekweekt en vermeerderd kunnen worden. De laatste jaren zit het eten van groente en fruit in de lift. Vooral in de steden is een groeiende markt voor fruit. De aardbeien kunnen door de leerlingen uiteindelijk dus verkocht worden op de lokale markt. Natuurlijk zijn ze ook voor eigen consumptie.