Jelle van Veen

ISEE is niets zonder zijn vrijwilligers en donateurs. In een reeks interviews lichten we daarom een aantal betrokken mensen uit als ambassadeur van de stichting. In deze editie: Jelle van Veen. Jelle is CEO van de DaySeaDay groep in Urk.

“Mijn naam is Jelle van Veen. CEO van DaySeaDay, getrouwd met Aafke, samen hebben we 7 kinderen ontvangen, waarvan twee pleegkinderen. 35 jaar geleden is het bedrijf DaySeaday opgericht, dat mochten we deze maand vieren. Naast mijn rol bij DaySeaday ben ik actief in diverse besturen en brancheorganisaties. Samen met mijn broer Henk en het bedrijf zijn we in staat om diverse goede doelen te ondersteunen, waaronder ook ISEE”

Het begon al vroeg

“Als kind zijnde kreeg ik op eerste kerstdag tussen 12:00 en 13:00 uur van mijn moeder een envelop in mijn handen gedrukt. Die moest ik naar de bus van ISEE brengen op de welbekende locaties. Dat is een traditie die ik altijd heb doorgezet. Het hoort gewoon bij Urk, inmiddels al bijna 50 jaar. Het is een bekende stichting met vertrouwde gezichten.”

“Wat ik mooi vind is dat ISEE een kleinschalige stichting is met korte lijnen. Daardoor kunnen ze snel en adequaat hulpverlenen als er iets aan de hand is. Doordat ISEE weinig overheadskosten heeft, kan er heel veel besteed worden aan de mensen die het echt nodig hebben. Mijn visie is: Wat heb je, wat je niet eerst zelf hebt ontvangen? Wij krijgen alles van boven. Wat dat betreft zie ik ons als doorgevers. Wat wij over hebben, geven we door aan hen die te kort hebben.”

“Het Ethiopische volk heeft juist nu extra steun nodig in verband met de vluchtelingen die er zijn door de burgeroorlog. De leiders in Ethiopië zijn in mijn ogen vaak ruziemakers en de bevolking is daarvan het slachtoffer. Deze leiders zijn vaak door corruptie aan de macht gekomen. ISEE heeft directe lijnen binnen Ethiopië waardoor we zeker weten dat het geld wel bij de juiste personen terechtkomt.”

“De Heere zegt ook in Zijn woord dat Hij de blijmoedige gever liefheeft. Dan gaat het er niet om hoeveel je geeft, maar dat je wat over hebt voor je naaste. Je krijgt er een hele hoop dankbaarheid voor terug.”