Arm en verstoken van informatie

Wij hebben tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon. Jongeren, maar ook ouderen. De jeugd leest tegenwoordig geen kranten meer en kijken ook niet naar nieuwsprogramma's. Informatie komt tegenwoordig binnen via de telefoon.
De Ethiopische jeugd in de steden weet tegenwoordig ook wat er te koop en willen ook graag een telefoon. Het zullen meestal wel goedkope telefoontjes zijn.
Op het platteland is dat allemaal nog anders. Daar is veel meer armoede, er staan geen zendmasten. Daar is men nog afhankelijk van de krant, de radio en de televisie.
En juist de vrouwen met fistels, opgelopen tijdens een zware bevalling waarbij de baby meestal levenloos geboren wordt als gevolg van complicaties, wonen op het platteland. Verstoten door hun familie en hun dorp, zonder dat ze weten dat een 'goedkope' operatie in de stad hun probleem kan verhelpen waardoor ze weer een nieuwe start kunnen maken.
Het Ithiel ziekenhuis heeft een radio-commercial laten maken en nu ook een tv-commercial. Dit soort media dringen wel door op het platteland, in ieder dorpje is wel iemand die zich een tv kan veroorloven, die de commercial ziet en die zich herinnert dat er vlak buiten het dorp een verstoten vrouw leeft.
Meer kunnen we er niet aan doen.