ISEE

Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea

ISEE zet zich sinds 1973 in om door middel van kleinschalige projecten de levensomstandigheden en de toekomstmogelijkheden voor de allerarmsten in Ethiopië en Eritrea te verbeteren.

Er worden vele projecten ondersteund op het gebied van visserij, landbouw, onderwijs, gezondheid, economie en milieu.

Van deze projecten heeft de stichting al veel geleerd en er is al veel bereikt, maar de armoede en de nood in Ethiopië en Eritrea blijft groot en we zijn er dan ook nog lang niet. Onze projecten zijn nog steeds hard nodig om de allerarmsten in Ethiopië zicht op een betere toekomst te bieden.

Kijk rond op onze website voor meer informatie over de stichting, haar doelen en haar projecten.

Vanwege COVID-19 is de winkel voorlopig beperkt geopend op dinsdag- en donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.

Corona Noodhulp project Ethiopië

In samenwerking met Wilde Ganzen ondersteunt onze stichting ISEE een noodhulp project. Ook in Ethiopië grijpt het Corona virus om zich heen. Mensen raken besmet en hebben te weinig echt goede hulp. Daarom is preventie uiterst noodzakelijk. Onze partner FGCF heeft onze hulp gevraagd. Door het treffen van de goede maatregelen de verspreiding van het COVID-19 virus zoveel mogelijk voorkomen. De overheid van Ethiopië heeft al maatregelen afgekondigd. In zes dorpen in de regio Amhara worden met dit project aanvullende maatregelen getroffen. Deze ondersteunen vooral mensen die geen mogelijkheden hebben om zich voldoende tegen besmetting met het virus te beschermen. ISEE en Wilde Ganzen steunen dit project. Uw hulp is ook hard nodig, helpt u mee? Uw gift is meer dan welkom!

ethiopia_img

Ethiopië is een land in Oost-Afrika met meer dan 100.000.000 inwoners. De hoofdstad is het centraal gelegen Addis Abeba. Het land bestaat voor een groot gedeelte uit een vulkanisch gevormd hoogplatea…

eritrea_img

Eritrea is in 1991 onafhangelijk geworden. Het grenst in het zuiden aan Ethiopië en heeft bijna 6.000.000 inwoners. De hoofdstad is Asmara.

Actueel